Bemutatkozás Ügyintézés Miserend Hirdetések
FRISS HÍREK, LELKI ÉLET, PROGRAMOK
KÖZÖSSÉGEK
GONDOLATOK, IMÁK, ELMÉLKEDÉSEK
SZENT KERESZTI ÜZENETEK
 ADOMÁNYOK - ORGONASÍPOK, ADÓ 1%
 URNATEMETŐ
Budapest Külső-Ferencvárosi Szent Kereszt Plébánia
Pesti-Déli Espereskerület
1091 Budapest, Üllői út 145.
Telefon: (06 1) 378-03-56
Fax: (06 1) 378-03-56
E-mail: info@szentkeresztplebania.hu

Meghívó Jézus Krisztustól


"Jézus így szólt: Hagyjátok csak a gyermekeket, ne akadályozzátok meg őket, hadd jöjjenek hozzám, hiszen ilyeneké a mennyek országa." Mt 19, 14

ISTEN KEDVES GYERMEKE!

Abban a kitüntetésben részesültél, hogy keresztelésed alkalmával Jézus Krisztus meghívott követésére. Megajándékozott különös szeretetével, megszentelő kegyelmével. Tagja lettél az Egyház nagy családjának, ahol Isten gyermekeként növekedhetsz Isten és embertársaid szeretetében.
   Kedves Szüleid megígérték keresztelésed alkalmával, hogy vallásosan nevelnek és megismertetik veled a keresztény tanítást. Ezért jártál eddig is hittanra, szentmisére, ezért lettél elsőáldozó vagy bérmálkozó.
   Ezzel a szép üneppel azonban nem érhet véget keresztény életed. Nincs szomorúbb, mint amikor egy gyermek az elsőáldozás vagy bérmálás után hátat fordít a hittanóráknak és a szentmiséknek. Amíg iskolások vagyunk, keresztény kötelességünk, hogy gyarapítsuk hitbeli ismereteinket és Isten segítségével egyre különb, egyre szentebb emberek legyünk. Ezért a te érdekedben hívunk ebben az iskolaévben is a hittanórákra és a szentmisékre. Erre kötelez téged Isten szerető meghívása és az az ígéret, amit szüleid és te is hited megvallására tettél. Nem kötelező kereszténynek lenni, de aki elkötelezte magát erre, attól hűséget vár az a Jézus, aki életét adta érted.

A plébánián tartott hittanórák időpontjait itt találod meg.

   Ne feledd, hogy Isten szeret téged és azért hívott meg követésére, hogy szép, szent és boldog életet élhess. Így leszel méltó az örök élet boldogságára. Isten akarata ugyanis az ember boldogsága.

Szeretettel várunk!

 

BEMUTATKOZÁS | ÜGYINTÉZÉS | HITOKTATÁSHIRDETÉSEK
Imádunk téged Krisztus és áldunk téged, mert Szent Kereszted által megváltottad a világot! SZENT KERESZT PLÉBÁNIA